Referinte

Janos Mark-Nagy, director executiv Societatea Carpatina Ardeleana – Satu Mare/organizator Tour de Tur

 1. De când colaborați cu Metasolar?

La început, am colaborat pentru o mare parte din evenimentele noastre cu Metamob, care ne-a sprijinit de fiecare dată când a avut ocazia (plantare de arbori, concursul Tour de Tur). Colaborarea cu MetaSolar a început anul acesta la Tour de Tur din dorința de a căuta altenative la sursa de energie electrică necesară pentru eveniment.

2. Ce a reprezentat ajutorul primit de la MetaSolar pentru ediția de anul acesta a TourdeTur?

„Sistemul de panouri fotovoltaice pus la dispoziție de MetaSolar ne-a ajutat să asigurăm necesarul de energie electrică a competiției cicliste Tour de Tur X. A fost pentru noi foarte prețios acest ajutor deoarece nu am mai cheltuit pe combustibilul necesar unui generator, așa cum am făcut în anii anteriori. Astfel, am reusit sa înverzim evenimentul, acesta devenind primul de acest gen, care foloseste energie regenerabilă. Aflându-ne într-o rezervație naturală, faptul ca am folosit energie solară a fost de mare ajutor pentru natură și am dat un exemplu de soluție astfel încât să fim în echilibru cu mediu.”

3. Ați recomanda serviciile și produsele MetaSolar prietenilor sau clienților d-voastră?

Da, absolut. A fost un ajutor bine-venit și ne-a demonstrat că soluțiile ecologice și economice există.

4. Ce alte activități ați pregătit pentru publicul sătmărean?

Următoarele noastre activități se vor desfăsura în toamnă, când vom organiza plantări de arbori și Ziua Internațională fără Mașini - un eveniment care va avea loc tot în rezervația naturală a râului Tur, axându-se pe folosirea bicicletei, protejarea naturii, sesiuni informative despre ecologizare, natură, energie regenerabilă. Toate activitățile vor avea loc în natură.